Φθινοπωρινό κέικ μήλου


Οι αγαπημένες μου στιγμές είναι αυτές που ο μικρός μου βίγκαν περνάει χρόνο μαζί μου στην κουζίνα. Σήμερα αποφάσισε πως έπρεπε να φτιάξουμε μηλοκέικ και ιδού!

 Τα υλικά μας: 

- 1 1/2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 1/2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα (περίπου δύο μέτρια)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/3 κούπα ηλιέλαιο
- 2 κ.τ.σ. λιναρόσπορο τριμμένο ανακατεμένο με 6 κ.τ.σ. χλιαρό νερό
- 1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.τ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
- 1 κ.τ.γ. απόσταγμα βανίλιας
- 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα
- 1 κούπα φυτικό γάλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υγρά μας υλικά - ηλιέλαιο, βανίλια, γάλα - προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το μίγμα λιναρόσπορου, το αλεύρι, τη σόδα και το μπείκιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα καθώς και τα μήλα μαζί με τους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας. Ανακατεύουμε με κουτάλι καλά. Η ζύμη θα είναι αρκετά στεγνή, μην σας τρομάξει. Τοποθετούμε κόλλα ψησίματος σε μία μικρή φόρμα για κέικ, γεμίζουμε με τη ζύμη μας και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να τρυπήσουμε το κέντρο του κέικ με ένα μαχαίρι και να βγει καθαρό.

Enjoy. We did!
Bonus: Μοσχοβόλησε το σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε