Τη συνταγή τη βρήκα στο καταπληκτικό μπλογκ http://blog.fatfreevegan.com [Παρέλειψα το miso και το άμυλο καλαμποκιού, και χρησιμοποίησα περισσότερη διατροφική μαγιά ]
Είναι μία πολύ καλή ιδέα για βραδινό γρήγορο φαγητό, και αποτελεί βίγκαν παραλλαγή ενός comfort food που συνηθίζουν να αγαπούν μεγάλοι και παιδιά στην Βόρεια Αμερική. Σίγουρα αποτελεί αγαπημένο βραδινό στο δικό μας σπιτικό και ειδικά για τον μικρό μου βιγκανάκο.
Υλικά
Μισό κιλό κοφτό μακαρονάκι (εγώ χρησιμοποίησα κοχύλια εδώ)
Ανακατέψτε στο μπλέντερ:
- 1 1/4 κούπες νερό
- 1 κούπα σκέτο γάλα σόγιας (ή άλλο φυτικό γάλα)
- 1 κούπα διατροφική μαγιά
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι (ή παραπάνω ανάλογα τα γούστα)
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουτ. του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1/2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα σκόνη
- 1/2 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 2 κουτ. της σούπας ταχίνι
- μαύρο πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ενώ βράζουν, χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά. Μόλις τα ζυμαρικά είναι αλ ντέντε, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισή κούπα από το νερό τους. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα που χτυπήσαμε στο μπλέντερ. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μίγμα και να πήξει. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε αν χρειαστεί περισσότερο υγρό. Προσοχή να μην σας κολλήσει γιατί πήζει πολύ γρήγορα.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη καπνιστή πάπρικα.
(Το χειμώνα συνοδεύεται τέλεια με μπρόκολο ή καπνιστά λουκάνικα από τόφου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου