Σοκολατόπιτα



Υλικά για τη βάση
 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1/4 της κούπας κακάο
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
1 κ.τ.σ. στιγμιαίο καφέ
1 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
1 κούπα φυτικό γάλα
1/3 της κούπας λάδι ελαφρύ
1 κ.τ.σ. μηλόξυδο
1 κ.τ.γ. απόσταγμα βανίλιας


Υλικά για την επικάλυψη
1 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1/3 της κούπας φυτικό γάλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στην λειτουργία αέρα.

Ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα στεγνά υλικά μας για τη βάση. Ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι το γάλα και το ξύδι και αφήνουμε στην άκρη για 2 λεπτά κι έπειτα τα προσθέτουμε στα στεγνά υλικά μας μαζί με όλα τα υπόλοιπα υγρά. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν οι τυχόν σβώλοι του μίγματος και στη συνέχεια χύνουμε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι (διαστάσεων περίπου 29x18). Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας μέσα στο γάλα και μόλις κρυώσει εντελώς η βάση μας, απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Αν θέλουμε, πριν την επικάλυψη με σοκολάτα, κάνουμε μερικές τρύπες με το μαχαίρι στη βάση ώστε να εισχωρήσει η ρευστή σοκολάτα και μέσα στο κέικ. ;) yay for chocolate!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε