Μαρμελάδα Κάστανο




Υλικά
  • 2 κιλά κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα και πολτοποιημένα 
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ 

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τη βανίλια και αφήνουμε να πάρει μία βράση ώστε να αρχίσει να δένει. 

Έπειτα προσθέτουμε τα κάστανα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει το μίγμα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.

Έπειτα προσθέτουμε ένα σφηνάκι κονιάκ (λειτουργεί και σαν συντηρητικό) και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτάκια.

Μοιράζουμε το καυτό μείγμα σε αποστειρωμένα βαζάκια, τα γεμίζουμε μέχρι πάνω και τα κλείνουμε αμέσως. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.  





Οι συνταγές που αγαπήσατε