- Μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων
- 2 κούπες αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
- 1 κουτ. της σούπας λάδι καρύδας (προαιρετικά)
Τα χτυπάτε όλα στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων για 8 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν την παρακάτω μορφή βουτύρου. Προσοχή: στην αρχή θα γίνουν σκόνη και θέλουν λίγο επιμονή για να φτάσουν στη σύσταση που πρέπει. Κάντε διαλείμματα στο μπλέντερ σας αν δεν έχει πολύ δύναμη για να μην το κάψετε (το έχουμε ακούσει κι αυτό)
18 σχόλια:
πανεύκολο φαίνεται! θέλω να το φτιάξω! να ρωτήσω, τα αμύγδαλα πρέπει να είναι άσπρα;
Είναι όντως πανεύκολο. Αν έχεις υπομονή να τα χτυπάς για 8 λεπτά χαχαχα Προσοχή μην σου καεί ο επεξεργαστής τροφίμων όμως. Εμείς έχουμε έναν παλιό οπότε το αφήνω να κρυώνει και συνεχίζω αργότερα.
Τα αμύγδαλα έτσι όπως ήταν τα έριξα μέσα. Ούτε μούλιασμα ούτε ξεφλούδισμα ;-)
Το είδα σε μια άλλη συνταγή σου και ήθελα να σε ρωτήσω, μήπως ξέρεις που μπορώ να βρω διατροφική μαγιά στην Αθηνα;
Ευχαριστώ πολύ
thank you! :*
Διατροφική μαγιά μπορείς να βρεις στα βιολογικά καταστήματα green farm & πράσινο καθώς και στο mirabilis στην Κυψέλη. :)
foxy vegan
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ρώτησα και στα δύο και έχουν μόνο brewers' yeast οχι nutritional yeast.
Έχω ρωτήσει σε όλα τα βιολογικά βασικά και σε εταιρείες εδώ και 4 μήνες που γύρισα στην Ελλάδα και έχω ψιλοαπελπιστεί ότι δεν θα βρω:)
Καλή συνέχεια
αυτό αν δεν βάλεις το λάδι μπορείς να το πεις και αμυγδαλόπαστα???
δεν είναι γλυκό σε γεύση?
Το λάδι είναι προαιρετικό. Και να μην το βάλεις, πάλι βούτυρο αμυγδάλου θα πάρεις (το οποίο είναι από τη φύση του γλυκό). Η αμυγδαλόπαστα είναι άλλο πράγμα. Την αμυγδαλόπαστα εγώ την φτιάχνω με τα αμύγδαλα που περισσεύουν μετά την προετοιμασία του γάλακτος αμυγδάλου (μουλιάζεις τα αμύγδαλα γι' αυτό). :)
Ζωή εντύπωση μου κάνει γιατί όλες/οι οι γνωστές/οί μου από κει την παίρνουν! Ξέρω μια κοπέλα στο veganforum.gr που την φέρνει στο μαγαζί της αν σε ενδιαφέρει.
θα πάω να πάρω αμύγδαλα την Δευτέρα και θα το κάνω. Να το βάλω στο ψυγείο? μάλλον ε?
θα το δώσω στο μωρό να βάλει κανένα κιλό
σ ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου
Ναι το αποθηκεύεις στο ψυγείο. Είναι πολύ καλό για τα μικρά (εννοείται αν δεν έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς, έτσι;). Τα αμύγδαλα έχουν πολύ καλό λίπος, πρωτεϊνη και ασβέστιο. Καλή επιτυχία!
Καλησπέρα, το έφτιαξα σήμερα τελικά....
έκανα την διπλάσια ποσότητα κ το έβαλα σε γυαλινο στο ψυγείο
το μωρό το έφαγε λίγο επιφυλακτικά αλλά νομίζω ότι την επόμενη φορά δεν θα έχει προβλημα. Έτσι κ αλλιώς βγάζει δόντι κ δεν θέλει τίποτα τώρα.
Σκέπτομαι να φτιάξω κατι αντίστοιχο με φουντούκια και κακάο΄. Σαν νουτέλα...
♕
ααα λάδι καρύδας δεν βρήκα κ έβαλα λάδι από σουσάμι
Πολύ χαίρομαι! Κι εγώ από καιρό το σκέφτομαι να το φτιάξω με φουντούκια σαν νουτέλα. Αν το φτιάξεις, γράψε ένα σχόλιο να μου πεις εντυπώσεις! Καλό σου βράδυ!
καλημέρα, μια μεγάλη βοήθεια, δεν μένω αθήνα, έχω φάει τον τόπο να βρω διατροφική μαγιά και δεν βρίσκω πουθενά...
Αγγελική γειά σου! Διάβασε εδώ:
http://veganmamagr.blogspot.com/2010/08/blog-post_04.html
teleia sintagh fenetai,skeftomai na thn dokimasw,apla hthela na rwthsw an mporw na xrisimopoihsw elaiolado?
Γεια σου Gia Louk!
Έχω την εντύπωση ότι με ελαιόλαδο θα γίνει πολύ βαρύ και θα έχει και έντονη γεύση ελαιόλαδου. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, πάντα είτε βάζω λάδι καρύδας είτε καθόλου λάδι.
Δημοσίευση σχολίου