Ένα μπλογκ που δημιουργήθηκε το 2007 για όσους πιστεύουν πως οι βίγκαν τρέφονται μόνο με μαρούλια.
Κρέπες με γέμιση τσιζκέικ
Και ενώ νόμιζα ότι οι αγαπημένες μου κρέπες είναι με γέμιση -τι άλλο- σοκολάτα, έπεσα πάνω στη συνταγή της Isa Moscowitz στο βιβλίο της, Vegan Brunch (σελ. 108,109). Έψαχνα να βρω μία συνταγή για κρέπες που θα είναι ξεχωριστές, μιας που είχα καλέσει κόσμο για πρωϊνό. Αυτές οι κρέπες είναι πραγματικά σαν να έχεις τυλίξει τσιζκέικ.
Για να τις φτιάξετε, πρέπει καταρχήν από βραδύς να έχετε μουλιάσει 2 κούπες κάσιους (8 ώρες θέλουν, εγώ τα έβαλα να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ). Όπως λέει η Isa, μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρη τη γέμιση από την προηγούμενη μέρα και να τη φυλάξετε στο ψυγείο σε αεοστεγές δοχείο.
Για τις κρέπες:
1 1/2 κούπα γάλα σόγιας ή ρυζιού
1/4 κούπας νερό
1 κούπα αλεύρι
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
Για τη κρέμα κάσιους:
2 κούπες κάσιους (μουλιασμένα για 8 ώρες)
2 κουτ. της σούπας σιρόπι αγαύης
1/4 της κούπας γάλα αμυγδάλου (ή ότι άλλο φυτικό γάλα σας βρίσκεται)
1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 λεμόνι
Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα ρίχνουμε στο μούλτι. Τα χτυπάμε λίγο μέχρι να σπάσουν καλά. Προσθέτουμε την αγαύη, το γάλα, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα (προσοχή μην το παρακάνετε και σας γίνει βούτυρο). Μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού (περίπου 2 κουτ. της σούπας) καθώς και το χυμό μισού λεμονιού.
Για τη σάλτσα βατόμουρου:
2 κούπες βατόμουρα, κατεψυγμένα ή φρέσκα
1/3 της κούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. της σούπας άμυλο αραβοσίτου
1 κουτ. της σούπας κρύο νερό
Συνδυάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί το άμυλο αραβοσίτου. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι η σάλτσα να είναι πηχτή και τα βατόμουρα να έχουν αρχίσει να διαλύονται. Αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
Μπορείτε να γαρνίρετε με σιρόπι αγαύης ή να πασπαλίσετε τις κρέπες με ζάχαρη άχνη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι συνταγές που αγαπήσατε
-
Υλικά: 1 μέτρια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κομματάκια 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κ.τ.σ. ...
-
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι/ες σας βούτυρο αμυγδάλου στο σπίτι. Εγώ άρχισα να το φτιάχνω πριν λίγο καιρό μιας που είναι ένα πολύ καλ...
-
Μία από τις συχνές ερωτήσεις που καλούμαι να απαντήσω ως βίγκαν μαμά είναι πως τα βγάζω πέρα με τα παιδικά πάρτυ. Οι περισσότεροι άνθρωποι π...
-
Υλικά 2 κιλά μελιτζάνες τριμμένη φρυγανιά πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες Για τη "σάλτσα": 800 γρ μανιτάρια ψιλοκ...
-
Από το 2009 που ανακάλυψα το πόσο εύκολο είναι να φτιάξω παγωτό στο λεπτό, δεν ξαναμπήκα στον πειρασμό να ψάξω του εμπορίου, που εδώ που ...
4 σχόλια:
Κρέπες με κάσιους, wow!
Μου φαίνεται θα γίνω vegan!
Καλό μήνα!=D
Φοβερή συνταγή για ακόμα μία φορά! Σ'ευχαριστούμε για τις ιδέες που μας δίνεις! Δέσποινα & Κατερίνα
Cibul άντε ντε! Τι περιμένεις! :D Καλό μήνα!
Δέσποινα και Κατερίνα σας ευχαριστώ πολύ! Αν και δεν είναι δική μου η συνταγή, είπα να τη μοιραστώ γιατί ήταν πάρα πολύ πρωτότυπη και νόστιμη. Καλό καλοκαίρι!
Δημοσίευση σχολίου