Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008

Ώρα για κρέπες!!!





Αποφάσισα επιτέλους να δοκιμάσω να φτιάξω κρέπες γιατί είχα να φάω 2μιση χρόνια, από τότε δηλαδή που έγινα βίγκαν. Τώρα απορώ γιατί δεν το είχα δοκιμάσει νωρίτερα - είναι πανεύκολο και νόστιμο σνακ (και τέλειο πρωϊνο να ξεκινάς το νέο χρόνο )

Η συνταγή αυτή είναι για αλμυρές κρέπες αλλά αν θέλετε να κάνετε γλυκιές προσθέστε 2 κουταλάκια ζάχαρη.

Υλικά

  • 1 1/2 κούπα γάλα σόγιας ή ρυζιού
  • 1/4 κούπας νερό
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (δεν χρειάζεται μίξερ), σκεπάζουμε το μίγμα με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Αφού κρυώσει λίγο η ζύμη μας, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα τηγάνι σιδήρου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βουτυρώνουμε ελαφρά. Με μία κουτάλα παίρνουμε ζύμη, τη ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού και προσπαθούμε πιάνοντας και κουνώντας λίγο το τηγάνι να απλωθεί παντού η ζύμη ομοιόμορφα.

Αφήνουμε για 30'' γυρνάμε από την άλλη πάλι για 30'' και με μία σπάτουλα τοποθετούμε την κρέπα στο πιάτο, έτοιμη προς κατανάλωση. Γενικά, η τέχνη της κρέπας παίρνει λίγο χρόνο, αλλά όσο περισσότερο εξασκείστε τόσο καλύτεροι/ες θα γίνεστε.

Για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε.
Από μία απλή στρώση μαρμελάδας της αρεσκείας σας, μέχρι μίγμα λαχανικών.

Παραπάνω δύο φωτό από αυτές που έφτιαξα εγώ
Η μία είναι γλυκιά με σοκολάτα
και η άλλη αλμυρή, στην οποία έβαλα τα περισσεύματα φαγητού που είχα από χθες
(λαχανικά και τόφου σε σάλτσα γάλα καρύδας και κάρυ). Delicioso!!!!

5 σχόλια:

if.. ιγένεια είπε...

Έτρεξε το σάλιο μου αλλά οκ θα το ξεπεράσω..

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αχ...τι μου κανεις βραδιατικα....

foxy vegan είπε...

xaxaxa

efi είπε...

ok twra nomizw exeis katalavei ti moy hr8e sto myalo me th fwto krepa sokolata..........

foxy vegan είπε...

Αξέχαστες στιγμές, εννοείται!!! Μην νομίζεις και τώρα έτσι τις τρώω, τη μία μετά την άλλη απλά είναι χωρίς χοληστερίνη χαχαχα