Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Βούτυρο αμυγδάλου

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι/ες σας βούτυρο αμυγδάλου στο σπίτι. Εγώ άρχισα να το φτιάχνω πριν λίγο καιρό μιας που είναι ένα πολύ καλό σνακ για τον μικρό μου (του το προσφέρω πάνω σε ψωμή ολικής άλεσης ή φρούτα). Το μόνο που χρειάζεστε είναι:

Μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων
2 κούπες αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
1 κουτ. της σούπας λάδι καρύδας (προαιρετικά)

Τα χτυπάτε όλα στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων για 8 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν την παρακάτω μορφή βουτύρου.



18 σχόλια:

aliena είπε...

πανεύκολο φαίνεται! θέλω να το φτιάξω! να ρωτήσω, τα αμύγδαλα πρέπει να είναι άσπρα;

foxy vegan είπε...

Είναι όντως πανεύκολο. Αν έχεις υπομονή να τα χτυπάς για 8 λεπτά χαχαχα Προσοχή μην σου καεί ο επεξεργαστής τροφίμων όμως. Εμείς έχουμε έναν παλιό οπότε το αφήνω να κρυώνει και συνεχίζω αργότερα.

Τα αμύγδαλα έτσι όπως ήταν τα έριξα μέσα. Ούτε μούλιασμα ούτε ξεφλούδισμα ;-)

zoi είπε...

Το είδα σε μια άλλη συνταγή σου και ήθελα να σε ρωτήσω, μήπως ξέρεις που μπορώ να βρω διατροφική μαγιά στην Αθηνα;
Ευχαριστώ πολύ

aliena είπε...

thank you! :*

foxy vegan είπε...

Διατροφική μαγιά μπορείς να βρεις στα βιολογικά καταστήματα green farm & πράσινο καθώς και στο mirabilis στην Κυψέλη. :)

zoi είπε...

foxy vegan

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ρώτησα και στα δύο και έχουν μόνο brewers' yeast οχι nutritional yeast.
Έχω ρωτήσει σε όλα τα βιολογικά βασικά και σε εταιρείες εδώ και 4 μήνες που γύρισα στην Ελλάδα και έχω ψιλοαπελπιστεί ότι δεν θα βρω:)

Καλή συνέχεια

My little Prince ♕ Nikolas είπε...

αυτό αν δεν βάλεις το λάδι μπορείς να το πεις και αμυγδαλόπαστα???

δεν είναι γλυκό σε γεύση?

foxy vegan είπε...

Το λάδι είναι προαιρετικό. Και να μην το βάλεις, πάλι βούτυρο αμυγδάλου θα πάρεις (το οποίο είναι από τη φύση του γλυκό). Η αμυγδαλόπαστα είναι άλλο πράγμα. Την αμυγδαλόπαστα εγώ την φτιάχνω με τα αμύγδαλα που περισσεύουν μετά την προετοιμασία του γάλακτος αμυγδάλου (μουλιάζεις τα αμύγδαλα γι' αυτό). :)

foxy vegan είπε...

Ζωή εντύπωση μου κάνει γιατί όλες/οι οι γνωστές/οί μου από κει την παίρνουν! Ξέρω μια κοπέλα στο veganforum.gr που την φέρνει στο μαγαζί της αν σε ενδιαφέρει.

My little Prince ♕ Nikolas είπε...

θα πάω να πάρω αμύγδαλα την Δευτέρα και θα το κάνω. Να το βάλω στο ψυγείο? μάλλον ε?

θα το δώσω στο μωρό να βάλει κανένα κιλό
σ ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου

foxy vegan είπε...

Ναι το αποθηκεύεις στο ψυγείο. Είναι πολύ καλό για τα μικρά (εννοείται αν δεν έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς, έτσι;). Τα αμύγδαλα έχουν πολύ καλό λίπος, πρωτεϊνη και ασβέστιο. Καλή επιτυχία!

My little Prince ♕ Nikolas είπε...

Καλησπέρα, το έφτιαξα σήμερα τελικά....
έκανα την διπλάσια ποσότητα κ το έβαλα σε γυαλινο στο ψυγείο
το μωρό το έφαγε λίγο επιφυλακτικά αλλά νομίζω ότι την επόμενη φορά δεν θα έχει προβλημα. Έτσι κ αλλιώς βγάζει δόντι κ δεν θέλει τίποτα τώρα.
Σκέπτομαι να φτιάξω κατι αντίστοιχο με φουντούκια και κακάο΄. Σαν νουτέλα...

My little Prince ♕ Nikolas είπε...

ααα λάδι καρύδας δεν βρήκα κ έβαλα λάδι από σουσάμι

foxy vegan είπε...

Πολύ χαίρομαι! Κι εγώ από καιρό το σκέφτομαι να το φτιάξω με φουντούκια σαν νουτέλα. Αν το φτιάξεις, γράψε ένα σχόλιο να μου πεις εντυπώσεις! Καλό σου βράδυ!

ageliki είπε...

καλημέρα, μια μεγάλη βοήθεια, δεν μένω αθήνα, έχω φάει τον τόπο να βρω διατροφική μαγιά και δεν βρίσκω πουθενά...

foxy vegan είπε...

Αγγελική γειά σου! Διάβασε εδώ:
http://veganmamagr.blogspot.com/2010/08/blog-post_04.html

Gia Louk είπε...

teleia sintagh fenetai,skeftomai na thn dokimasw,apla hthela na rwthsw an mporw na xrisimopoihsw elaiolado?

foxy vegan είπε...

Γεια σου Gia Louk!
Έχω την εντύπωση ότι με ελαιόλαδο θα γίνει πολύ βαρύ και θα έχει και έντονη γεύση ελαιόλαδου. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, πάντα είτε βάζω λάδι καρύδας είτε καθόλου λάδι.