Μανιτάρια με κρέμα από κάσιους (Ωμοφαγική Συνταγή)



Υλικά:
Γύρω στα 10-12 μανιτάρια κρίμινι ή 3-4 μεγάλα πορτομπελο

Για τη μαρινάρα:
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι ξύδι μπαλσάμικο

Για την κρέμα από κάσιους:
1 κούπα κάσιους (μουλιασμένα σε νερό για 2-3 ώρες)
χυμό μισό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (μπορείτε να βάλατε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα πόσο σας αρέσει)
1/3 της κούπας ψιλοκομμένα σχοινόπρασσα ή φρέσκα κρεμμύδια
αλάτι-πιπέρι

Μαρινάρουμε τα μανιτάρια για τουλάχιστον μισή ώρα, γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές ώστε να πάει παντού η σάλτσα σόγιας και το ξύδι.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, και μόλις είναι έτοιμη, βάζουμε ένα κουταλάκι κρέμα πάνω σε κάθε μανιτάρι και είναι έτοιμα για φάγωμα.

Από τα πιο εύκολα ορεκτικά και χωρίς μαγείρεμα στη φωτιά!

1 σχόλιο:

vegan mama είπε...

ό,τι πρέπει για γρήγορο αλλά και θρεπτικό φαγητό -- θα το δοκιμάσω σύντομα!

Οι συνταγές που αγαπήσατε