μπορείτε να κάνετε μπιφτεκάκι σόγιας και να το κόψετε κομματάκια.
Υλικά για 2 άτομα
- 1 κούπα χορτοφαγικό λουκάνικο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
- 1 μέτρια πατάτα, τριμμένη στον τρίφτη
- 2 κουτ. της σούπας "γάλα" (σόγιας, αμυγδάλου κλπ)
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το 'λουκάνικο' και το κρεμμύδι στη μαργαρίνη, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε μέσα την τριμμένη πατάτα, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και τηγανίζουμε μέχρι οι πατάτες να πάρουν καστανό χρώμα. Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει.
Μπορείτε να συνοδέψετε με μπρόκολο στον ατμό
με ντρέσσινγκ (λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ηλιόσπορους & κολοκυθόσπορους).
4 σχόλια:
αν θέλεις σε κάποια φάση ανέβασε και μία συνταγή για μπιφτέκια σόγιας. Έχω φάει το διαδίκτυο, έχω βρει μερικές αλλά δεν τις θεωρώ και τόσο πετυχημένες, τουλάχιστον γευστικά. Αφορμή για αυτό το σχόλιο μου ήταν το παραπάνω θέμα σου, για ευνόητους λόγους.
Καλό καλοκαίρι
Καλό καλοκαίρι και σε σένα Νίκο. Θα ανεβάσω σίγουρα. (Προς το παρόν, στο μπλογκ μου υπάρχουν συνταγές για μπιφτέκια ρυζιού και μπιφτέκια φακής).
Σε ευχαριστώ
τα μπιφτέκια φακής τα έχω ήδη φτιάξει ξανά και ξανά, είναι αχτύπητα.
:-) Κι εμένα με είχαν εκπλήξει ευχάριστα!
Δημοσίευση σχολίου