Υλικά για 4-6 τηγανίτες (εξαρτάται πόσο μεγάλες)
1 κούπα αλεύρι
1 κ.τ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.τ.γ. αλάτι
2 κ.τ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
2 κ.τ.σ. βίγκαν μαργαρίνη λιωμένη
1 κούπα γάλα σόγιας
1 κ.τ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.τ.γ. αλάτι
2 κ.τ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
2 κ.τ.σ. βίγκαν μαργαρίνη λιωμένη
1 κούπα γάλα σόγιας
- Λιώστε τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά
- Αναμίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι, το λιναρόσπορο σε ένα μικρό μπολ.
-Προσθέστε τη λιωμένη μαργαρίνη και το γάλα σόγιας, ανακατεύοντας αρκετά μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια από αλεύρι.
- Αν το μίγμα είναι πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμη γάλα σόγιας.
- Ρίχνετε 1/3 της κούπας μίγμα σε ρηχό τηγάνι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ψήνετε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να πάρει η τηγανίτα χρυσό χρώμα.
Σερβίρετε αφού αλείψετε με βίγκαν μαργαρίνη, σιρόπι σφενδάμου* ή μαρμελάδα της επιλογής σας.
* Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά και χρησιμοποιείται παραδοσιακά πάνω στα pancakes!
- Αναμίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι, το λιναρόσπορο σε ένα μικρό μπολ.
-Προσθέστε τη λιωμένη μαργαρίνη και το γάλα σόγιας, ανακατεύοντας αρκετά μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια από αλεύρι.
- Αν το μίγμα είναι πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμη γάλα σόγιας.
- Ρίχνετε 1/3 της κούπας μίγμα σε ρηχό τηγάνι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ψήνετε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να πάρει η τηγανίτα χρυσό χρώμα.
Σερβίρετε αφού αλείψετε με βίγκαν μαργαρίνη, σιρόπι σφενδάμου* ή μαρμελάδα της επιλογής σας.
* Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά και χρησιμοποιείται παραδοσιακά πάνω στα pancakes!
3 σχόλια:
Ia sas. Ego ime opo tin Vulgaria. Mu aresi na magerevo, ke ego eho diko mu blog.
Diavazo to blog sas ke mu aresun tin sintages pu grapsete edo. Bravo!
Μμμ!! Νόστιμη φαίνεται!!
Ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια!
Δημοσίευση σχολίου