Τα συγκεκριμένα cupcakes είναι από τα αγαπημένα μας. Η συνταγή είναι από το εκπληκτικό βιβλίο των Isa Moskowitz & Terry Hope Romero, "Vegan Cupcakes Take Over The World". Πρόκειται για απλά cupcake βανίλιας, τα οποία ωστόσο γίνονται ανάρπαστα κάθε φορά, από βίγκαν και μη. Πρόσφατα τα ετοίμασα για τα γενέθλια ενός συμμαθητή του μικρού μου βιγκανάκου, και επειδή μου ζήτησαν τη συνταγή πολλές φορές, την μοιράζομαι κι εδώ.
Υλικά για 12 cupcakes:
- 1 κούπα φυτικό γάλα (εγώ χρησιμοποίησα αμυγδαλόγαλα)
- 1 κ.τ.γ. μηλόξυδο
- 1/3 της κούπας ηλιέλαιο
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 2 κ.τ.γ. απόσταγμα βανίλιας
- 1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.τ.σ. κορν φλάουρ
- 3/4 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
Στην κούπα με το γάλα προσθέτουμε το μηλόξυδο και αφήνουμε στην άκρη για μερικά λεπτά. Έπειτα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη, και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια. Αφού ανακατέψουμε το μίγμα για ένα-δύο λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά.
Γεμίζουμε τα χαρτάκια περίπου μέχρι τη μέση. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν ΕΝΤΕΛΩΣ προτού να στολίσουμε με βουτυρόκρεμα ή γλάσο.
Για τη βουτυρόκρεμα:
----------------------------------------------------
Τα ίδια cupcakes είχα ετοιμάσει και για τα γενέθλια του γιου μου, αλλά με μπισκότα Oreo. Πρόσθεσα 1/3 της κούπας τριμμένο μπισκότο στη ζύμη για τα κεκάκια και 1/3 της κούπας στη βουτυρόκρεμα. Έπειτα στόλισα με μισό μπισκοτάκι για κάθε cupcake.
- 3/4 της κούπας μαργαρίνη φυτική
- 3 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 κουτ. τ. γλυκού βανίλια
- 1/4 της κούπας γάλα σόγιας
----------------------------------------------------
Τα ίδια cupcakes είχα ετοιμάσει και για τα γενέθλια του γιου μου, αλλά με μπισκότα Oreo. Πρόσθεσα 1/3 της κούπας τριμμένο μπισκότο στη ζύμη για τα κεκάκια και 1/3 της κούπας στη βουτυρόκρεμα. Έπειτα στόλισα με μισό μπισκοτάκι για κάθε cupcake.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου