Βίγκαν Τσουρέκια


Υλικά για 4 μεγάλες πλεξούδες ή 8 μικρές 

  • 2 κιλά αλεύρι για τσουρέκι
  • 200 γρ. νωπή μαγιά 
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη 
  • 1 κ.τ.γ. μαχλέπι 
  • 1 κ.τ.γ. κακουλέ 
  • 1/2 κ.τ.γ μαστίχα 
  • 3 ποτήρια χλιαρό νερό 
  • λίγη φυτική μαργαρίνη λιωμένη
  • λίγες φλούδες αμυγδάλου για διακόσμηση 

Ρίχνουμε σε μπωλ την μαγιά, το χλιαρό νερό, και 3 χούφτες αλεύρι. Φτιάχνουμε έναν χυλό και αφήνουμε να σταθεί για 10-15’. 

Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάδι, τα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την φουσκωμένη μαγιά, ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί. 

Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα. 



Πλάθουμε τη ζύμη σε πλεξουδίτσες, στρώνουμε σε ταψί και αφήνουμε να φουσκώσουν ακόμη μισή ώρα περίπου. 

Πριν τα βάλουμε στον φούρνο μπορούμε να αλείψουμε με φυτική μαργαρίνη για να γυαλίσουν και να πασπαλίσουμε με αμύγδαλα. 

Ψήνουμε κατευθείαν στους 200C για 30'. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε