Υλικά για 4 μεγάλες πλεξούδες ή 8 μικρές
- 2 κιλά αλεύρι για τσουρέκι
- 200 γρ. νωπή μαγιά
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 κ.τ.γ. μαχλέπι
- 1 κ.τ.γ. κακουλέ
- 1/2 κ.τ.γ μαστίχα
- 3 ποτήρια χλιαρό νερό
- λίγη φυτική μαργαρίνη λιωμένη
- λίγες φλούδες αμυγδάλου για διακόσμηση
Ρίχνουμε σε μπωλ την μαγιά, το χλιαρό νερό, και 3 χούφτες αλεύρι. Φτιάχνουμε έναν χυλό και αφήνουμε να σταθεί για 10-15’.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάδι, τα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την φουσκωμένη μαγιά, ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Πριν τα βάλουμε στον φούρνο μπορούμε να αλείψουμε με φυτική μαργαρίνη για να γυαλίσουν και να πασπαλίσουμε με αμύγδαλα.
Ψήνουμε κατευθείαν στους 200C για 30'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου