Τηγανίτες με μπανάνα (Banana Pancakes)



  • Στην οικογένειά μας, οι κυριακάτικες τηγανίτες έχουν γίνει παράδοση που κρατήσαμε από τα χρόνια που ζούσαμε στην Αμερική. Τα τελευταία χρόνια με βοηθάει και το μικρό βιγκανάκι μου, ευκαιρία για κουβεντούλα και αγάπες στην κουζίνα. Ακολουθεί η αγαπημένη μας συνταγή: 
  • Υλικά για τη ζύμη (5 μέτριες τηγανίτες)
  • 1 και 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.τ.σ. ζάχαρη 
  • 1 κ.τ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.τ.γ αλάτι 
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα 
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα 
  • 1 κ.τ.σ. ηλιέλαιο + και λίγο αν χρειαστεί για το τηγάνι
  • 3/4 της κούπας φυτικό γάλα (εγώ χρησιμοποίησα σογιόγαλο)
  • 1 κ.τ.γ. απόσταγμα βανίλιας 

  • Υλικά για το στόλισμα
  • Φυτική μαργαρίνη 
  • Σιρόπι Αγαύης ή Σφενδάμου* 
  • Φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα
  • Τριμμένοι ξηροί καρποί 

1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.

2. Λιώνουμε την μπανάνα σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και τη βανίλια.

3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί (στεγνά και υγρά) και έχουμε μία πηχτή ζύμη.

4. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε αρκετή ζύμη για την πρώτη μας τηγανίτα (περίπου 1/4 της κούπας). Μόλις η τηγανίτα βγάζει φουσκίτσες στο κέντρο είναι έτοιμη να τη γυρίσουμε από την άλλη. Γυρνάμε και πιέζουμε με τη σπάτουλα. Ψήνουμε μέχρι η τηγανίτα να πάρει καστανό χρώμα. 

5. Σερβίρουμε όταν είναι ζεστές (στο δικό μας το σπίτι πηγαίνουν κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση) αφού αλείψουμε με λίγη φυτική μαργαρίνη και ρίξουμε από πάνω σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου.  

Μπορούμε από πάνω να προσθέσουμε ό,τι τραβάει η όρεξή μας, από φρέσκα ψιλοκομμένα φρούτα μέχρι τριμμένους ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα.

Enjoy! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε