Ένα μπλογκ που δημιουργήθηκε το 2007 για όσους πιστεύουν πως οι βίγκαν τρέφονται μόνο με μαρούλια.
Ντόνατς κανέλας
Υλικά για 12 ντόνατς
1 κούπα φυτικό γάλα + 1 κ.τ.γ. μηλόξυδο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας ζάχαρη
2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.τ.γ. αλάτι
1 κοφτή κ.τ.γ. κανέλα
2 κ.τ.σ. λιναρόσπορο + 1/4 της κούπας νερό
1 κ.τ.σ. λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη
Για το γλάσο κανέλας
1 κ.τ.σ. μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
1 κ.τ.γ. κανέλα
1 κ.τ.γ. σιρόπι αγαύης
ζάχαρη άχνη όση πάρει για να πάρει μορφή γλάσου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
Συνδυάζουμε σε ένα ποτήρι το γάλα με το ξύδι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να δείχνει το γάλα ότι έχει αρχίσει να κάνει ζύμωση (αλλάζει η όψη του και κάνει σαν πέτσα). Σε ένα μπολάκι συνδυάζουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και επίσης αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λάδι ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα με το ξύδι και το μίγμα λιναρόσπορου, και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να μην έχει σβώλους. Αφού λαδώσουμε τα ειδικά ταψάκια, γεμίζουμε τις θηκούλες με το μείγμα και ψήνουμε για 10'-11'. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από τη φόρμα. Έπειτα αδειάζουμε το γλάσο σε ένα ρηχό μπωλ και βουτάμε κάθε ντόνατ μέσα πριν τα τοποθετήσουμε στο πιάτο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι συνταγές που αγαπήσατε
-
Υλικά: 1 μέτρια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κομματάκια 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κ.τ.σ. ...
-
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι/ες σας βούτυρο αμυγδάλου στο σπίτι. Εγώ άρχισα να το φτιάχνω πριν λίγο καιρό μιας που είναι ένα πολύ καλ...
-
Μία από τις συχνές ερωτήσεις που καλούμαι να απαντήσω ως βίγκαν μαμά είναι πως τα βγάζω πέρα με τα παιδικά πάρτυ. Οι περισσότεροι άνθρωποι π...
-
Υλικά 2 κιλά μελιτζάνες τριμμένη φρυγανιά πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες Για τη "σάλτσα": 800 γρ μανιτάρια ψιλοκ...
-
Από το 2009 που ανακάλυψα το πόσο εύκολο είναι να φτιάξω παγωτό στο λεπτό, δεν ξαναμπήκα στον πειρασμό να ψάξω του εμπορίου, που εδώ που ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου