Ένα μπλογκ που δημιουργήθηκε το 2007 για όσους πιστεύουν πως οι βίγκαν τρέφονται μόνο με μαρούλια.
Ντιπ από ελιές καλαμάτας και σύκα
Υλικά για 1 κούπα
5 φρέσκα μαύρα σύκα
1 κουτ. της σούπας κάπαρη, πλυμένη
1 κουτ. της σούπας ελιές καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού μπαλσάμικο ξύδι
Κόβουμε το κοτσανάκι από τα σύκα και χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.
Προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί εντός της ημέρας.
Προσαρμοσμένο από το βιβλίο μαγειρικής Tassajara Cookbook της Karla Oliveira (Gibbs Smith Publisher, 2007).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι συνταγές που αγαπήσατε
-
Υλικά: 1 μέτρια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κομματάκια 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κ.τ.σ. ...
-
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι/ες σας βούτυρο αμυγδάλου στο σπίτι. Εγώ άρχισα να το φτιάχνω πριν λίγο καιρό μιας που είναι ένα πολύ καλ...
-
Μία από τις συχνές ερωτήσεις που καλούμαι να απαντήσω ως βίγκαν μαμά είναι πως τα βγάζω πέρα με τα παιδικά πάρτυ. Οι περισσότεροι άνθρωποι π...
-
Υλικά 2 κιλά μελιτζάνες τριμμένη φρυγανιά πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες Για τη "σάλτσα": 800 γρ μανιτάρια ψιλοκ...
-
Από το 2009 που ανακάλυψα το πόσο εύκολο είναι να φτιάξω παγωτό στο λεπτό, δεν ξαναμπήκα στον πειρασμό να ψάξω του εμπορίου, που εδώ που ...
2 σχόλια:
πού να βρω φρέσκα σύκα! θα το κάνω με ξερά (rehydrated) γιατί ακούγεται καλό!
Ωραίο φένεται αυτό το ντιπ. Ενδιαφέρον!
Δημοσίευση σχολίου