Σούπα από ψητά σπαράγγια

Επειδή αυτήν την εποχή έχουμε πάρα πολλά σπαράγγια, αποφάσισα να δοκιμάσω μία καινούργια συνταγή γιατί βαρέθηκα συνέχεια να τα σωτάρω με ελαιόλαδο και σκόρδο (γίνονται πεντανόστιμα, αλλά τα βαρέθηκα). Έτσι έφτιαξα την παρακάτω συνταγή από το μπλογκ http://blog.fatfreevegan.com:




Υλικά για 4 μερίδες

Περίπου 900 γραμμάρια σπαράγγια (κόβουμε τις σκληρές άκρες)
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κούπες χλιαρό ζωμό λαχανικών
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κάσιους ή 1 κουτ. της σούπας βούτυρο από κάσιους
1/8 κ.τ.γ. άσπρο πιπέρι
αλάτι
ξύσμα μισού λεμονιού ή πορτοκαλιού

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C. Τοποθετούμε τα σπαράγγια μέσα σε ταψάκι (κατά προτίμηση αντικολλητικό). Ψήνουμε για 10 λεπτά. Γυρνάμε τα σπαράγγια και ρίχνουμε από πάνω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι τα σπαράγγια να μαλακώσουν. Αν δούμε ότι αρχίζουν και σκουραίνουν, τα βγάζουμε από το φούρνο. (Σημαντικό: Αυτές οι οδηγίες είναι για χοντρούτσικα σπαράγγια. Για λεπτά σπαράγγια ξεκινήστε με 6 λεπτά ψησίματος, γυρίστε και προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο και ξανατσεκάρετε σε άλλα 5 λεπτά.)

Ενώ ψήνονται τα σπαράγγια, χτυπήστε στο μπλέντερ 1/2 κούπα ζωμού μαζί με τα κάσιους και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσουν τελείως τα κάσιους.

Μόλις είναι έτοιμα τα σπαράγγια, διαλέξτε μερικές από τις πιο εμφανίσιμες κορφούλες, και κρατήστε τες για γαρνιτούρα. Κόψτε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ, μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό. Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει τελείως βελούδινη η σούπα. Προσθέστε αλάτι -ανάλογα με τα γούστα).

Αδειάστε μέσα σε μπωλάκια και γαρνίρετε με το ξύσμα και τις κορφούλες.

---Γίνεται καταπληκτική!!! yum

http://blog.fatfreevegan.com/2010/05/roasted-asparagus-soup.html

1 σχόλιο:

Crazy Tourists είπε...

Πολύ ωραία συνταγή φαίνεται και εύκολη!
Thanks!!

Τρελοτουρίστρια

Οι συνταγές που αγαπήσατε