Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Ωμοφαγικά φαλάφελ




Βρήκα αυτή τη πολύ νόστιμη συνταγή στο βιβλίο της Φλώρας Παπαδοπούλου "Χορτοφαγική Ωμοφαγία", σελ. 94. Χρειάζεται ωστόσο αφυγραντήρα τροφίμων για να την ετοιμάσετε.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, μούλιασα ρεβύθια για 8 ώρες και μετά τα σούρωσα και τα άφησα σε ένα μπολ για 2 μέρες μέχρι να βγάλουν φύτρο. Κάθε τόσο τα ξέπλενα με καθαρό νερό.

Υλικά
1 ποτήρι ρεβύθια
1 κουταλιά ταχίνι
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
6-7 κλαδάκια μαϊντανό
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
χυμό ενός λεμονιού
1 κρεμμύδι
αλάτι-πιπέρι

Λιώνουμε στο μούλτι τα ρεβίθια πολύ καλά και τα αφήνουμε σε μία λεκάνη. Στη συνέχεια, λειώνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα προσθέτουμε στα ρεβύθια. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μπιφτεκάκια. Τα βάζουμε στον αφυγραντή για 3 ώρες από κάθε πλευρά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ωμοφαγία, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Φλώρας, www.omofagia.gr

6 σχόλια:

christalenergy είπε...

και λατρεύω τα ρεβύθια...μιαμ μιαμ
θα τη δοκιμάσω τη συνταγή :D

foxy vegan είπε...

Κι εγώ το ίδιο! Αρκεί να μην είναι ρεβύθια σούπα χαχα Μου 'χει μείνει παιδικό τραύμα!

cibus♥I είπε...

Εξαιρετική ιδέα!
Ως παμφάγο ον, θα τη δοκιμάσω asap!
Καλώς σε βρήκα!

foxy vegan είπε...

Γειά σου cibus :)

yogaμανούλα είπε...

Τελεια συνταγη με λιγο χουμους μιαμ μιαμ μπορω να τα βαλω στον ατμομαγειρα?

foxy vegan είπε...

Γειά σου yogaμανούλα. Δυστυχώς δεν θα γίνουν στον ατμομάγειρα (θέλουμε τον αφυγραντή για να αφαιρέσει την υγρασία από τα ωμά υλικά και να 'δέσουν' μαζί και να είναι σαν ψημένα κατά κάποιο τρόπο).