Επειδή αυτήν την εποχή έχουμε πάρα πολλά σπαράγγια, αποφάσισα να δοκιμάσω μία καινούργια συνταγή γιατί βαρέθηκα συνέχεια να τα σωτάρω με ελαιόλαδο και σκόρδο (γίνονται πεντανόστιμα, αλλά τα βαρέθηκα). Έτσι έφτιαξα την παρακάτω συνταγή από το μπλογκ http://blog.fatfreevegan.com:
Υλικά για 4 μερίδες
Περίπου 900 γραμμάρια σπαράγγια (κόβουμε τις σκληρές άκρες)
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κούπες χλιαρό ζωμό λαχανικών
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κάσιους ή 1 κουτ. της σούπας βούτυρο από κάσιους
1/8 κ.τ.γ. άσπρο πιπέρι
αλάτι
ξύσμα μισού λεμονιού ή πορτοκαλιού
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C. Τοποθετούμε τα σπαράγγια μέσα σε ταψάκι (κατά προτίμηση αντικολλητικό). Ψήνουμε για 10 λεπτά. Γυρνάμε τα σπαράγγια και ρίχνουμε από πάνω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι τα σπαράγγια να μαλακώσουν. Αν δούμε ότι αρχίζουν και σκουραίνουν, τα βγάζουμε από το φούρνο. (Σημαντικό: Αυτές οι οδηγίες είναι για χοντρούτσικα σπαράγγια. Για λεπτά σπαράγγια ξεκινήστε με 6 λεπτά ψησίματος, γυρίστε και προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο και ξανατσεκάρετε σε άλλα 5 λεπτά.)
Ενώ ψήνονται τα σπαράγγια, χτυπήστε στο μπλέντερ 1/2 κούπα ζωμού μαζί με τα κάσιους και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσουν τελείως τα κάσιους.
Μόλις είναι έτοιμα τα σπαράγγια, διαλέξτε μερικές από τις πιο εμφανίσιμες κορφούλες, και κρατήστε τες για γαρνιτούρα. Κόψτε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ, μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό. Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει τελείως βελούδινη η σούπα. Προσθέστε αλάτι -ανάλογα με τα γούστα).
Αδειάστε μέσα σε μπωλάκια και γαρνίρετε με το ξύσμα και τις κορφούλες.
---Γίνεται καταπληκτική!!!
http://blog.fatfreevegan.com/2010/05/roasted-asparagus-soup.html
Ένα μπλογκ που δημιουργήθηκε το 2007 για όσους πιστεύουν πως οι βίγκαν τρέφονται μόνο με μαρούλια.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι συνταγές που αγαπήσατε
-
Υλικά: 1 μέτρια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κομματάκια 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κ.τ.σ. ...
-
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι/ες σας βούτυρο αμυγδάλου στο σπίτι. Εγώ άρχισα να το φτιάχνω πριν λίγο καιρό μιας που είναι ένα πολύ καλ...
-
Υλικά 2 κιλά μελιτζάνες τριμμένη φρυγανιά πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες Για τη "σάλτσα": 800 γρ μανιτάρια ψιλοκ...
-
Μία από τις συχνές ερωτήσεις που καλούμαι να απαντήσω ως βίγκαν μαμά είναι πως τα βγάζω πέρα με τα παιδικά πάρτυ. Οι περισσότεροι άνθρωποι π...
-
Από το 2009 που ανακάλυψα το πόσο εύκολο είναι να φτιάξω παγωτό στο λεπτό, δεν ξαναμπήκα στον πειρασμό να ψάξω του εμπορίου, που εδώ που ...
1 σχόλιο:
Πολύ ωραία συνταγή φαίνεται και εύκολη!
Thanks!!
Τρελοτουρίστρια
Δημοσίευση σχολίου