Υλικά για το ψωμί :
• 1 1/2 κούπες αλεύρι (της επιλογής σας)
• 2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
• 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1/4 κουτ. του γλυκού μπέικιν σόδα
• 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι (προαιρετικά)
• 3 κουτ. της σούπας φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο
• 1/2 κούπα γάλα σόγιας ή ρυζιού
Για το γαρνίρισμα :
-2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε φετούλες
-1 κουτ. της σούπας φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, ρίγανη κλπ)
-2 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
Σωτάρουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μίγμα.
Διαδικασία :
1. Βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
2. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
3. Προσθέτουμε το γάλα και διαμορφώνουμε μία ζύμη.
4. Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
5. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε πάνω τη ζύμη, πιέζοντάς τη να γίνει στρογγυλή.
6. Βάζουμε από πάνω το μίγμα κρεμμυδιών.
7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά
*σημείωση* Οποιοσδήποτε συνδιασμός μυρωδικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη συνταγή. Επίσης θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και σκόρδο.
4 σχόλια:
μμμ, αγαπημένη γεύση, ωραία κι εύκολη συνταγή! να κάνουμε και παραλλαγές, πότε με πράσα, πότε με ελίτσες, πότε όλα μαζί?!
ναι ναι μπορείς να κάνεις ό,τι παραλλαγές θέλεις και γίνεται πολύ πολύ νόστιμο! Είναι ωραίο για σνακ ή συνοδευτικό του φαγητού! πολύ καλό κολατσιό επίσης! Το κρεμμύδι γίνεται πολύ γλυκό και δεν έχει καθόλου έντονη γεύση. Ενθουσιάστηκα με αυτή τη συνταγή.
το έφτιαξα, πολύ ωραίο, την άλλη φορά θα βάλω λιγότερη ζάχαρη μια που τα κρεμμύδια ήταν αρκετά γλυκά από μόνα τους.
χαίρομαι που το δοκίμασες!!! =)
Δημοσίευση σχολίου