Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007

Υγρό κέικ καρότου με γλάσο σοκολάτας




Υλικά
2 κούπες τριμμένο καρότο
1 1/2 κούπα σταφίδες
2 κούπες νερό
1 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλλα
1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο
1 κούπα καστανή ζαχαρη
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα φυτικό γάλα
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε στο νερό τα καρότα, τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρύφαλλο, σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδιάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το μίγμα καρότου, το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν.

Βουτυρώνουμε ελαφρά τη φόρμα για το κέικ, και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε για μία ώρα ή μέχρι να τσιμπήσουμε το κέντρο του κέικ με οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή.

Για το γλάσο:

1 κούπα τριμμένη κουβερτούρα
1/3 της κούπας φυτικό γάλα

Συμβουλή: Περιμένουμε να κρυώσει το κέικ μας πριν το αλείψουμε με το γλάσο.
Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε από πάνω με τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα.

4 σχόλια:

heart n soul είπε...

ωραίο φαίνεται foxy, δεν έχω δοκιμάσει αυτή την εκδοχή όπου μαγειρεύουμε τη "γέμιση" πρώτα, θα το δοκιμάσω:)

foxy vegan είπε...

Γειά σου Heart n soul. Κι εγώ πρώτη φορά φτιάχνω κέικ που μαγειρεύεις μέρος του μίγματος πρώτα. Βγαίνει υγρό το κέικ - περισσότερο σαν τούρτα και όχι κέικ με υφή ψωμιού. Πολύ καλή εκδοχη!

heart n soul είπε...

ok, εφοδιάζομαι με κουταλάκι:)

foxy vegan είπε...

όπωσδήποτε. =)