Ένα μπλογκ που δημιουργήθηκε το 2007 για όσους πιστεύουν πως οι βίγκαν τρέφονται μόνο με μαρούλια.
Υγρό κέικ καρότου με γλάσο σοκολάτας
Υλικά
2 κούπες τριμμένο καρότο
1 1/2 κούπα σταφίδες
2 κούπες νερό
1 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλλα
1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο
1 κούπα καστανή ζαχαρη
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα φυτικό γάλα
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε στο νερό τα καρότα, τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρύφαλλο, σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδιάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το μίγμα καρότου, το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν.
Βουτυρώνουμε ελαφρά τη φόρμα για το κέικ, και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε για μία ώρα ή μέχρι να τσιμπήσουμε το κέντρο του κέικ με οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή.
Για το γλάσο:
1 κούπα τριμμένη κουβερτούρα
1/3 της κούπας φυτικό γάλα
Συμβουλή: Περιμένουμε να κρυώσει το κέικ μας πριν το αλείψουμε με το γλάσο.
Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε από πάνω με τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι συνταγές που αγαπήσατε
-
Υλικά: 1 μέτρια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κομματάκια 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κ.τ.σ. ...
-
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι/ες σας βούτυρο αμυγδάλου στο σπίτι. Εγώ άρχισα να το φτιάχνω πριν λίγο καιρό μιας που είναι ένα πολύ καλ...
-
Μία από τις συχνές ερωτήσεις που καλούμαι να απαντήσω ως βίγκαν μαμά είναι πως τα βγάζω πέρα με τα παιδικά πάρτυ. Οι περισσότεροι άνθρωποι π...
-
Υλικά 2 κιλά μελιτζάνες τριμμένη φρυγανιά πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες Για τη "σάλτσα": 800 γρ μανιτάρια ψιλοκ...
-
Από το 2009 που ανακάλυψα το πόσο εύκολο είναι να φτιάξω παγωτό στο λεπτό, δεν ξαναμπήκα στον πειρασμό να ψάξω του εμπορίου, που εδώ που ...
4 σχόλια:
ωραίο φαίνεται foxy, δεν έχω δοκιμάσει αυτή την εκδοχή όπου μαγειρεύουμε τη "γέμιση" πρώτα, θα το δοκιμάσω:)
Γειά σου Heart n soul. Κι εγώ πρώτη φορά φτιάχνω κέικ που μαγειρεύεις μέρος του μίγματος πρώτα. Βγαίνει υγρό το κέικ - περισσότερο σαν τούρτα και όχι κέικ με υφή ψωμιού. Πολύ καλή εκδοχη!
ok, εφοδιάζομαι με κουταλάκι:)
όπωσδήποτε. =)
Δημοσίευση σχολίου