Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2007

Κουνουπίδι και πατάτες με κάρυ


Υλικά
* λίγο ελαιόλαδο
* λίγο τζίντζερ
* 1 1/4 κουτ. του γλυκού κάρυ
* 1 δαφνόφυλλο
* 1 κεφάλι κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
* 4-5 πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε τέταρτα και βρασμένες ώστε να είναι σχεδόν έτοιμες
* 1/4 κουτ. του γλυκού πάπρικα ή πιπέρι καγιέν
* 2-4 κουτ. της σούπας νερό
* αλάτι

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρυ και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και το κουνουπίδι, μαζί με την πάπρικα/πιπέρι καγιέν. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κουνουπίδι να αρχίσει να παίρνει χρυσό χρώμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, σκεπάζουμε μαγειρεύουμε λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και σερβίρουμε πάνω σε ρύζι ή κινόα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: