Ψητά μπαστουνάκια Μελιτζάνας & Κολοκυθιού

Στην οικογένειά μας αγαπάμε τα μεζεδάκια, θα μπορούσαμε να τρώμε συνεχώς έτσι! Διάφορες πιατελίτσες και τρελό τσιμπολόγημα από ποικιλία. Τελευταία δοκίμασα μπαστουνάκια μελιτζάνας και κολοκυθιού (μιας και έχουμε αφθονία λαχανικών από τον κήπο του μπαμπά μου) και έγιναν εξαιρετικά! Θεωρώ μεγάλο συν το ότι δεν θέλουν τηγάνισμα (που το απεχθάνομαι) αλλά είναι ψητά στο φούρνο χωρίς καθόλου λάδι! 

Υλικά 

2 μέτριες μελιτζάνες  

2 μέτρια κολοκυθάκια

3/4 της κούπας αλεύρι ολικής

1/3 της κούπας φυτικό γάλα (χρησιμοποίησα αμυγδαλόγαλο)

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

1 κ.τ.γ. σκόνη σκόρδου

1 κ.τ.γ. ρίγανη 

αλάτι - πιπέρι 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. 

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, αλατίζουμε και αφήνουμε σε ένα τρυπητό για 20'. Έπειτα τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μπαστουνάκια σαν τηγανιτές πατάτες. Το ίδιο κόβουμε και τα κολοκύθια. 

Ετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολα. 

Σε ένα μπωλάκι έχουμε το αλεύρι, σε ένα το φυτικό γάλα και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά στην οποία έχουμε προσθέσει τα μυρωδικά μας. Παίρνουμε το κάθε μπαστουνάκι, το βουτάμε στο αλεύρι, έπειτα στο γάλα και τέλος το κυλάμε στη φρυγανιά να σκεπαστεί εντελώς. Τοποθετούμε στο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπαστουνάκια μας. 

Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 

Συνοδέψαμε με βίγκαν γιαούρτι στραγγιστό στο οποίο πρόσθεσα λίγο άνηθο (αντί τζατζικιού). {Το βίγκαν στραγγιστό γιαούρτι το προμηθευόμαστε από κατάστημα με βιολογικά}


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε