Ντιπ από ηλιόσπορους και μαϊντανό


Υλικά 

1/2 κούπα ηλιόσπορους ωμούς (όχι αλατισμένους) 
2 γεμάτες κούπες μαϊντανό ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο 
Χυμό από ένα λεμόνι 
αλάτι - πιπέρι 
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο 
1-2 κ.τ.σ. νερό αν χρειαστεί 

Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τους ηλιόσπορους για περίπου 10 λεπτά.
Καθαρίζουμε τον μαϊντανό από τα κοτσανάκια του, χρησιμοποιούμε μόνο τα φύλλα.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο που το προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κ.τ.σ νεράκι. 

Σερβίρουμε ως ντιπ με στικάκια λαχανικών (πιπεριά, αγγούρι κλπ), χρησιμοποιούμε ως αλοιφή για τα σάντουιτς ή ως πέστο με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά !

Η ίδια συνταγή μπορεί πολύ εύκολα να γίνει και με αμυγδαλόψυχα. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε