Σοκολατένια Τάρτα

Η αλήθεια είναι πως αν και μαγειρεύω πολλά χρόνια, είναι κάποιες διαδικασίες στην κουζίνα που όχι απλά δεν με αγαπούν, αλλά όσο και αν προσπαθήσω δεν μου βγαίνουν. Αυτό ωστόσο δεν με πτοεί, συνεχίζω ακάθεκτη. Μία από αυτές τις διαδικασίες είναι η προετοιμασία μιας περίτεχνης βάσης για τάρτα. Ξέρετε αυτά που βλέπουμε στο pinterest, με τα όμορφα τελειώματα και σχεδιάκια; Ε, καμία σχέση. Παρ' όλα αυτά, χαμογελάω και ετοιμάζω μία σοκολατένια τάρτα που από γεύση τουλάχιστον αποζημιώνει!

Ιδού το αποτέλεσμα:




Για τη βάση: 

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.τ.γ. αλάτι
3/4 της κούπας βίγκαν μαργαρίνη
1/4 της κούπα φυτικό γάλα (εγώ χρησιμοποίηση αμυγδάλου)

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη ζυμώνουμε/διαλύουμε με τα χέρια μέχρι το μίγμα μας να μοιάζει με χοντρή άμμο. Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία απαλή ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30'. 

Για τη βουτυρόκρεμα: 

1/2 κούπα φυτικήμαργαρίνη  
Περίπου 3 κούπες ζάχαρη άχνη 
1 1/2 κ.τ.γ. απόσταγμα βανίλιας 
3-4 κουταλιές της σούπας φυτικό γάλα 

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με το μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. 

στη συνέχεια...

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε με έναν χοντρό πλάστη αλευρώνοντας ελαφρά την επιφάνεια εργασίας. Πρέπει να γίνει αρκετά λεπτή. Αφού την ανοίξουμε όσο χρειάζεται για το μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε, λαδώνουμε ελαφρά τη φόρμα για την τάρτα μας και απλώνουμε μέσα τη ζύμη μας, πιέζοντας ελαφρά να κολλήσει καλά στα τοιχώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά περίπου. 

Ενώ η βάση μας ψήνεται ετοιμάζουμε τη σοκολατένια γέμιση.

Για τη γέμιση σοκολάτας: 

3 μπάρες κουβερτούρας
1/4 της κούπας φυτικό γάλα
1 κ.τ.γ. απόσταγμα βανίλιας

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με τα υπόλοιπα υλικά μας και αφήνουμε στην άκρη. 

Μόλις η βάση μας είναι έτοιμη, αφήνουμε αρχικά να κρυώσει λίγο και έπειτα περιχύνουμε μέσα τη σοκολατένια γέμιση.

Σημειώστε ότι πρέπει η τάρτα με τη σοκολάτα να κρυώσει πλήρως πριν διακοσμήσουμε με βουτυρόκρεμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια ή όπως εσείς προτιμάτε. Μπορείτε να πασπαλίσετε με κακάο! 

Εγώ τη βουτυρόκρεμα που περίσσεψε τη χρησιμοποίησα σε νέα φουρνιά από τάρτες, αυτή τη φορά ατομικές για κέρασμα ;) enjoy!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε