Ρεβύθια με κάρυ και τόφου




Υλικά για 2-3 άτομα:

-4 κούπες βρασμένα ρεβύθια
-1 συσκευασία τόφου (200 γραμμάρια)
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
-1 κούπα γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος βρώμης/σόγιας 
-3 κ.τ.γ κάρυ (κοφτά κουταλάκια όχι γεμάτα εκτός κι αν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά)
-1/4 της κούπας διατροφικής μαγιά
-1/4 κ.τ.γ. πάπρικα 
-αλάτι/πιπέρι
-1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

Τυλίγουμε το τόφου σε χαρτί κουζίνας ή μία καθαρή πετσέτα και το στίβουμε να φύγει το νερό. Κατόπιν το κόβουμε σε κυβάκια και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές καθώς και το κάρυ μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διαφανές σχεδόν. Προσθέτουμε και το τόφου και σωτάρουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ρεβύθια και ανακατεύουμε, να καλυφθούν καλά με το κάρυ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος μαζί με τη διατροφική μαγιά, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά να μη μας κολλήσει. Με τη διατροφική μαγιά το φαγητό μας θα "δέσει".

Μόλις μαγειρευτούν οι πιπεριές, το φαγητό είναι έτοιμο. Μπορεί να σερβιριστεί ως έχει ή να συνοδέψουμε με καστανό ρύζι και φρέσκο κόλιανδρο.

Κατ' εμέ, ο τέλειος συνδυασμός!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε