Μπισκοτάκια με Ταχίνι

Δρόσισε ο καιρός, ήρθε η αγαπημένη μου εποχή για μπισκοτάκια και τσαγάκι


Υλικά
  • 1/2 κούπα φυτική μαργαρίνη
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ταχίνι σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 5 κ.τ.σ. φυτικό γάλα 
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κ.τ.γ. απόσταγμα βανίλια
  • 1 1/4 κούπες αλεύρι 
  • 2 κ.τ.σ. κορν φλάουερ
  • 1/2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ 
  • 1/2 κ.τ.γ αλάτι 
  • προαιρετικά σουσάμι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και χτυπάμε το ταχίνι, το ξύσμα λεμονιού και το φυτικό γάλα καθώς και το απόσταγμα βανίλιας. 
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να έχουμε μία ζύμη που στέκεται όταν τη ζουλάμε. Αν δεν είναι αρκετά σταθερή, προσθέτουμε μία κουταλίτσα ακόμη φυτικό γάλα. 
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, της κάνουμε λίγο "πλακέ" στην παλάμη μας και τοποθετούμε στο ταψί (αφού έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί). Πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε. 

Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα οι άκρες των μπισκότων. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και έπειτα τα μετακινούμε. 

Enjoy. 

(Παραλλαγή συνταγής από: Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar by Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε