Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Σοκολατένια cupcakes με ένα συστατικό έκπληξη!

Μετά από ένα διαλειμματάκι λόγω εορτών, επιστρέφω ξανά με... παντζάρια! Αυτή τη φορά με μία εκδοχή γλυκιά κι αγαπημένη. Ψάχνοντας τρόπους για να ενσωματώσω ακόμη περισσότερα λαχανικά και φρούτα στα γεύματα του μικρού μου βίγκαν, έπεσα πάνω στην ιδέα για την παρακάτω συνταγή. Παντζάρια μέσα σε σοκολατένια cupcakes! Είναι ένας συνδυασμός τέλειος και πολύ γευστικός, συν ότι ο γιος μου το διασκέδασε πολύ να ανακατεύει το ροζ μίγμα! Οι μεγάλοι που τα δοκίμασαν με ρωτούσαν τι φρούτο έβαλα στο κέικ γιατί δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι είναι παντζάρι :D


Υλικά για 12 cupcakes
2 μέτρια παντζάρια (βρασμένα ή ακόμη καλύτερα ψημένα στον φούρνο)
1 κούπα γάλα σόγιας
1 κ.τ.γ. μηλόξυδο
3/4 της κούπας μη-επεξεργασμένη ζάχαρη
1/4 της κούπας ελαφρύ λάδι (ηλιέλαιο, λάδι καρύδας, ή ελαιοκράμβης)
2 κ.τ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή σοκολάτας
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/3 κούπα κακάο
1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.τ.γ. αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το γάλα με το ξύδι, και αφήνουμε για μερικά λεπτά στην άκρη.
Αλέθουμε τα παντζάρια στο μούλτι να γίνουν πολτός.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το λάδι και το απόσταγμα βανίλιας ή σοκολάτα με τα παντζάρια. Έπειτα προσθέτουμε αλεύρι, κακάο, σόδα, μπέικιν πάουντερ και αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Βάζουμε το μίγμα στα χαρτάκια που έχουμε τοποθετήσει στο ταψάκι και ψήνουμε για 22-25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσουμε, εμείς χρησιμοποιήσαμε την αγαπημένη μας σοκολατένια γκανάς.

H αρχική συνταγή χωρίς τις παραλλαγές μου, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: