Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Σαλάτα με κεχρί, ρόκα, παντζάρια και ντρέσινγκ πορτοκαλιού


Στο σπίτι μας τρώμε πολλές σαλάτες. Έχουμε την τύχη ο "παππούς" της οικογένειας να έχει κήπο εδώ και πολλά χρόνια, και έτσι πάντα έχουμε φρέσκα λαχανικά, χειμώνα - καλοκαίρι. Αυτά που δεν παράγει ο κήπος, τα βρίσκουμε στην τοπική βιολογική αγορά, στην εποχή τους και πεντανόστιμα. Η συγκεκριμένη σαλάτα μου άρεσε γιατί είναι ιδιαίτερα χορταστική και δεν χρειαστήκαμε καν κυρίως πιάτο, αφού ήταν υπεραρκετή και σε γεύση και σε διατροφική αξία. 

Υλικά για μία σαλάτα για 2 άτομα:

Για την σαλάτα θα χρειαστείτε
4-5 παντζάρια μετρίου μεγέθους ψημένα στο φούρνο*
2 κούπες ρόκα
1/2 κούπα ανάλατα κάσιους
1 κούπα κεχρί βρασμένο (το βράζετε όπως το ρύζι)

Για το ντρέσινγκ
2 κ.τ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
χυμό ενός πορτοκαλιού 
1 κ.τ.γ. σιρόπι αγαύης 
αλάτι πιπέρι

*Παντζάρια ψητά στον φούρνο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C. Τυλίγουμε κάθε παντζάρι σε αλουμινόχαρτο, και τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να τρυπήσουμε τα παντζάρια και να δούμε ότι μαλάκωσαν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα ξεφλουδίζουμε (πλένουμε τα χέρια μας κάθε τόσο για να μην βάψουν) και κόβουμε σε τέταρτα. 

1 σχόλιο:

^.^ είπε...

I tried that ... so good :) so good :) Thank you. Love, cat.