Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Xούμους από φασόλια και πιπεριά φλωρίνης (low fat)

Και ναι μετά από μήνα απουσίας, επιστρέφω με φασόλια και πάλι! Τι να πω, τα λατρεύουμε οικογενειακώς και είναι πολύ υγιεινά :) Αυτή τη φορά, επανέρχομαι με μία διαιτητική παραλλαγή του κλασσικού χούμους. Δεν χρησιμοποίησα καθόλου λάδι (οι πιπεριές φλωρίνης που βρήκα ήταν μέσα σε νερό), και με τα φασόλια το χούμους έγινε ιδιαίτερα κρεμώδες και νόστιμο. Το τίμησα και σε σαντουϊτσάκι αλλά και ως ντιπ συνοδευόμενο από στικ καρότου, σέλινου, και αγγουριού, τέλειο σνακ για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.


Υλικά για 2μιση κούπες:
2 κούπες βρασμένα φασόλια
1 κ.τ.σ. ταχίνι
Χυμός από 2 λεμόνια
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/4 της κούπας νερό
1 πιπεριά φλωρίνης μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κ.τ.γ. αλάτι

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. That's all!

Διατροφική αξία για 1/4 της κούπας: 173 θερμίδες, 1.5 γρ. λίπος, 30 γρ. υδατάνθρακες, 12 γρ. φυτικές ίνες, 12 γρ. πρωτεΐνη, 43% βιταμίνη C, 23% σίδηρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: