Ωμοφαγικό Τσιζκέικ Βατόμουρο

Βασισμένο στο Strawberry Kream Cheezecake από το βιβλίο συνταγών της Ani Phyo (Ani's Raw Food Desserts, σελ. 57) . Η αρχική συνταγή είναι με φράουλες αλλά επειδή εγώ είχα μπόλικα βατόμουρα είπα να τα προτιμήσω. 


Για την βάση:
1 κούπα τριμμένα αμύγδαλα
1/4 κ.τ.γ. αλάτι
1/2 κούπα ψιλοκομμένοι χουρμάδες

Για την κρέμα:
1 κ.τ.σ. ξύσμα λεμονιού
1/3 της κούπας χυμό λεμονιού
1 1/2 κούπα κάσιους 
1/3 της κούπας νερό
1/4 της κούπας λάδι καρύδας
2 κ.τ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

και τέλος αρκετά φρούτα για να καλύψετε την τάρτα. 

Βάζουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι και τους χουρμάδες σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ανακατευτούν καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία μικρή φόρμα για τάρτα και απλώνουμε καλά. Πιέζουμε με το χέρι να απλωθεί ομοιόμορφα. 
Για την κρέμα, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μίγμα , κι έπειτα το αδειάζουμε πάνω στη βάση της τάρτας. Προσθέτουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα φρούτα που θέλουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να σταθεί η τάρτα και να σφίξει η κρέμα. 




7 σχόλια:

Nails Art Design Greece είπε...

Αχ πρέπει να είναι τέλειο .http://nailsartgr.blogspot.gr/

foxy vegan είπε...

Είναι όντως πολύ καλό, δεν φτουράει πολλές μέρες! Το εξαφανίζουμε!

a είπε...

Σε τι μέγεθος ταψάκι και πόσες μερίδες γίνονται; Ενδιαφέρομαι να το φτιάξω για γενέθλια.
Ευχαριστώ

a είπε...

και μία ακόμη ερώτηση: μήπως τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες θα πρέπει να τους μουλιάσω πρώτα;

foxy vegan είπε...

Δεν μούλιασα χουρμάδες και αμύγδαλα. Απλά αν δεις και δεν γίνεται αρκετά μαλακό το μίγμα για να το πιέσεις στο ταψάκι, πρόσθεσε λίγο λάδι καρύδας. Το ταψάκι ήταν κλασσικό τάρτας (πρέπει να είχε διάμετρο γύρω στα 20 εκ. αν δεν κάνω λάθος). :)

Unknown είπε...

να κανω μια ερωτηση?αν αντι για χουρμαδες βαλω συκα ξερα θα ειναι ενταξει?κι επισης τι ειναι το εκχυλισμα βανιλιας?

foxy vegan είπε...

Νομίζω ότι μπορεί και να λειτουργήσει με σύκα - δεν το έχω δοκιμάσει. Το εκχύλισμα βανίλιας το βρίσκεις σε σούπερ μάρκετ και είναι σαν την βανίλια σκόνη αλλά σε υγρή μορφή.

Οι συνταγές που αγαπήσατε