Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Μάφινς από καλαμπόκι και kale

Έχω χαθεί τον τελευταίο καιρό, πράγμα όχι περίεργο, αφού από Μάη μέχρι Οκτώβρη πουλάω τα βίγκαν καλούδια που φτιάχνω στην τοπική βιολογική αγορά. Πολύ δουλίτσα λοιπόν και πολύ μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα, δεν μου αφήνουν ιδιαίτερο χρόνο για γευστικές εξερευνήσεις εκτός αυτών που χρειάζομαι για πώληση κάθε εβδομάδα.Μία συνταγή που βρήκα τις τελευταίες εβδομάδες και άρεσε πολύ σε όλην την οικογένεια ήταν :

Corny Kale Muffins with Soy Cheeze
http://www.flickr.com/photos/veganfeast/5744787474/

Ψάχνω τρόπους για να τρώει ο μικρός μου περισσότερα φυλλώδη λαχανικά όπως κέιλ και σπανάκι και αυτή η συνταγή είναι ο τέλειος τρόπος. Με κάποιες παραλλαγές από την αρχική συνταγή:



Υλικά για 12 μάφινς
  • 1 κούπα και 2 κ.τ.σ. αλεύρι ντίνκελ
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 1/8 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.τ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα σογιόγαλο
  • 1/3 λάδι ελαιοκράμβης
  • 1/4 κούπα γιαούρτι σόγιας απλό
  • 1/2 κούπα καλαμπόκι
  • 2 κούπες ψιλοκομμένο κέιλ (ή σπανάκι)
  • 1/2 κούπα φυτικό τυρί τριμμένο (βλ. Viotros)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Γεμίζουμε ένα ταψάκι ειδικό για μάφινς.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους  200C.