Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Μανιτάρια με κρέμα από κάσιους (Ωμοφαγική Συνταγή)



Υλικά:
Γύρω στα 10-12 μανιτάρια κρίμινι ή 3-4 μεγάλα πορτομπελο

Για τη μαρινάρα:
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι ξύδι μπαλσάμικο

Για την κρέμα από κάσιους:
1 κούπα κάσιους (μουλιασμένα σε νερό για 2-3 ώρες)
χυμό μισό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (μπορείτε να βάλατε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα πόσο σας αρέσει)
1/3 της κούπας ψιλοκομμένα σχοινόπρασσα ή φρέσκα κρεμμύδια
αλάτι-πιπέρι

Μαρινάρουμε τα μανιτάρια για τουλάχιστον μισή ώρα, γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές ώστε να πάει παντού η σάλτσα σόγιας και το ξύδι.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, και μόλις είναι έτοιμη, βάζουμε ένα κουταλάκι κρέμα πάνω σε κάθε μανιτάρι και είναι έτοιμα για φάγωμα.

Από τα πιο εύκολα ορεκτικά και χωρίς μαγείρεμα στη φωτιά!

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Βούτυρο αμυγδάλου

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι/ες σας βούτυρο αμυγδάλου στο σπίτι. Εγώ άρχισα να το φτιάχνω πριν λίγο καιρό μιας που είναι ένα πολύ καλό σνακ για τον μικρό μου (του το προσφέρω πάνω σε ψωμή ολικής άλεσης ή φρούτα). Το μόνο που χρειάζεστε είναι:

Μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων
2 κούπες αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
1 κουτ. της σούπας λάδι καρύδας (προαιρετικά)

Τα χτυπάτε όλα στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων για 8 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν την παρακάτω μορφή βουτύρου.