Κρέπες με γέμιση τσιζκέικ






Και ενώ νόμιζα ότι οι αγαπημένες μου κρέπες είναι με γέμιση -τι άλλο- σοκολάτα, έπεσα πάνω στη συνταγή της Isa Moscowitz στο βιβλίο της, Vegan Brunch (σελ. 108,109). Έψαχνα να βρω μία συνταγή για κρέπες που θα είναι ξεχωριστές, μιας που είχα καλέσει κόσμο για πρωϊνό. Αυτές οι κρέπες είναι πραγματικά σαν να έχεις τυλίξει τσιζκέικ.

Για να τις φτιάξετε, πρέπει καταρχήν από βραδύς να έχετε μουλιάσει 2 κούπες κάσιους (8 ώρες θέλουν, εγώ τα έβαλα να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ). Όπως λέει η Isa, μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρη τη γέμιση από την προηγούμενη μέρα και να τη φυλάξετε στο ψυγείο σε αεοστεγές δοχείο.

Για τις κρέπες:
1 1/2 κούπα γάλα σόγιας ή ρυζιού
1/4 κούπας νερό
1 κούπα αλεύρι
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

Για τη κρέμα κάσιους:
2 κούπες κάσιους (μουλιασμένα για 8 ώρες)
2 κουτ. της σούπας σιρόπι αγαύης
1/4 της κούπας γάλα αμυγδάλου (ή ότι άλλο φυτικό γάλα σας βρίσκεται)
1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 λεμόνι

Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα ρίχνουμε στο μούλτι. Τα χτυπάμε λίγο μέχρι να σπάσουν καλά. Προσθέτουμε την αγαύη, το γάλα, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα (προσοχή μην το παρακάνετε και σας γίνει βούτυρο). Μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού (περίπου 2 κουτ. της σούπας) καθώς και το χυμό μισού λεμονιού.

Για τη σάλτσα βατόμουρου:
2 κούπες βατόμουρα, κατεψυγμένα ή φρέσκα
1/3 της κούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. της σούπας άμυλο αραβοσίτου
1 κουτ. της σούπας κρύο νερό

Συνδυάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί το άμυλο αραβοσίτου. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι η σάλτσα να είναι πηχτή και τα βατόμουρα να έχουν αρχίσει να διαλύονται. Αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Μπορείτε να γαρνίρετε με σιρόπι αγαύης ή να πασπαλίσετε τις κρέπες με ζάχαρη άχνη.

4 σχόλια:

cibus♥I είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
cibus♥I είπε...

Κρέπες με κάσιους, wow!
Μου φαίνεται θα γίνω vegan!
Καλό μήνα!=D

Crystal Pepper είπε...

Φοβερή συνταγή για ακόμα μία φορά! Σ'ευχαριστούμε για τις ιδέες που μας δίνεις! Δέσποινα & Κατερίνα

foxy vegan είπε...

Cibul άντε ντε! Τι περιμένεις! :D Καλό μήνα!

Δέσποινα και Κατερίνα σας ευχαριστώ πολύ! Αν και δεν είναι δική μου η συνταγή, είπα να τη μοιραστώ γιατί ήταν πάρα πολύ πρωτότυπη και νόστιμη. Καλό καλοκαίρι!

Οι συνταγές που αγαπήσατε