Σαλάτα με ψητά παντζάρια

Υλικά για 2 άτομα 

4-5 παντζάρια, πλυμμένα καλά 
Μισό μαρούλι (να γεμίσει ένα μπωλ και να είναι η βάση της σαλάτας) 
1/2 κούπα καρύδια ωμά 
Λίγο ελαιόλαδο 
Μπαλσάμικο ξύδι 1
 μικρό μήλο κομμένο σε κύβους 
Αλάτι-πιπέρι 

Για να ψήσουμε τα παντζάρια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τα παντζάρια πάνω σε αλουμινόχαρτο, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα τυλίγουμε. Τα βάζουμε στο φούρνο πάνω σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 45-60 λεπτά, μέχρι να μπορούμε να τα τρυπήσουμε με το μαχαίρι. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα ξετυλίγουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα (εξαρτάται το μέγεθός τους). Βάζουμε τα παντζάρια με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμα για φάγωμα!

5 σχόλια:

sstamoul είπε...

Δείχνει λαχταριστή (και στη φωτογραφία)!

foxy vegan είπε...

Ευχαριστώ!

Έρικα Νταουτίδου είπε...

Φαινεται νοστιμη! Καρύδια βάζω και γω στις σαλάτες μου! Τα λατρεύω!
Μου αρέσει πολύ το blog σου! Και θα το επισκέπτομαι συχνότατα από εδώ και πέρα! Είμαι νέα στο κουρμπέτι της χορτοφαγίας και οι συνταγές σου θα μου φανούν πολύ πολύ χρήσιμες!
Γεια σου και συνέχισε έτσι!

eleftheria είπε...

Πολύ καλή η σαλάτα σου. Δεν έχω φάει ψητά παντζάρια. Τελικά εσείς οι vegan δεν τρώτε κι άσχημα. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτώ να το γυρίσω στη χορτοφαγία κι εγώ?

foxy vegan είπε...

Eleftheria, εγώ πραγματικά τα εκτίμησα τα παντζάρια ψητά, ενώ με άλλους τρόπους δεν μου φαίνονται τόσο δελεαστικά. Όσο για τη χορτοφαγία, ποτέ δεν είναι αργά! Υπάρχει και φόρουμ με συνταγές και συμβουλές αν ποτέ το αποφασίσεις www.veganforum.gr Να είσαι καλά!

Οι συνταγές που αγαπήσατε