Παρμεζάνα αμυγδάλου

Παρμεζάνα Αμυγδάλου
φωτό: foxy vegan

1/2 κούπα αποφλοιωμένα αμύγδαλα ή λευκούς σπόρους σουσαμιού
2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά
1 κουτ. του γλυκού ανοιχτόχρωμο μίσο
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι

Χτυπάμε τα αμύγδαλα ή το σουσάμι στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά. Αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και στο ψυγείο. Πριν το χρησιμοποιήσουμε ανακινούμε το δοχείο. Κρατάει στο ψυγείο για ένα μήνα και παραπάνω. Μπορείτε αν θέλετε να το καταψύξετε.

Χρησιμοποιήστε την παρμεζάνα με τα ζυμαρικά σας, ή πάνω σε πίτσα.

Από το βιβλίο συνταγών The Ultimate Uncheese Cookbook της Jo Stepaniak.

3 σχόλια:

Marianthi_K. είπε...

Πολύ ωραία συνταγή! Μια ερώτηση μόνο: Το μίσο τι είναι;

Marianthi_K. είπε...

Πολύ ωραία συνταγή! Μια ερώτηση μόνο: Το μίσο τι είναι;

foxy vegan είπε...

Γειά σου Metalanthi, συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, είναι μία πάστα από σόγια ή ρύζι, γιαπωνέζικης προέλευσης. http://en.wikipedia.org/wiki/Miso

Οι συνταγές που αγαπήσατε