Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009

Σούπα με μπρόκολο και κάρυ



Υλικά για 4 άτομα
3 κούπες ψιλοκομμένο μπρόκολο
1 κούπα γάλα καρύδας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσσο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουταλάκι κάρυ
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κούπες νερό
1/2 κούπα ρύζι

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσσο για 5' μέχρι να μαλακώσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τα μπαχαρικά, το νερό και το ρύζι και αφήσουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα σιγά σιγά από το μπλέντερ για να γίνει βελούδινη.

Συνοδεύεται με κρουτόν και διατροφική μαγιά.

4 σχόλια:

blueheart είπε...

πολύ ωραία συνταγή!! θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!

Kiki είπε...

φαινεται πολυ καλη! σιγουρα θα την δοκιμασω. Ισως μπορεις αφησεις και μερικα κλωναρακια απο το μπροκολο και να μην ποστοποιησεις ετσι για ομορφια και υφη.

veganfox είπε...

Να σίγουρα Κική μπορείς να το κάνεις αυτό.
Blueheart, ελπίζω να σου αρέσει. Έμπνευση της στιγμής ήταν, αλλά βγήκε πολύ νόστιμη!

Irini Michopoulou photography είπε...

mmm tha tin ftiaxo simera!!!ill let you know!

http://irinimichopoulou.blogspot.com/
http://portraitswedding.blogspot.com/