Φέτα από τόφου


Παράδειγμα χρήσης βίγκαν "φέτας" σε σπανακόπιτα 
(συνταγή εδώ)




Για να φτιάξετε ένα υποκατάστατο του τυριού φέτα θα χρειαστείτε:


-- 500 γρ. τόφου* θρυμματισμένο
-- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
-- 1/4 της κούπας νερό
-- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι (κοφτή)
-- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό αποξηραμένο
-- 1/2 κουταλιά της σούπας πιπέρι
-- 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη

*(τόφου θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά και είναι από φασόλια σόγιας)

Ανακατεύετε όλα τα υλικά, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ. Στραγγίζετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιήστε σε πίτες, πάνω σε ντάκο ή σαλάτες.
Πολύ νόστιμη και το κυριότερο υγιεινή και διαιτητική αντικατάσταση.

2 σχόλια:

Spookie Pookie είπε...

Καλησπερα! Συγνωμη να ρωτησω, οι φετες οι νηστισιμες του εμποριου δεν ειναι ενταξει για vegan? δεν υπαρχει καμια που να ειναι τελειως φυτικη? γιατι μια φορα δοκιμασα τοφου σε εκδοση μπιφτεκιου και δεν τα πηγα καθολου καλα πολυ χαλια γευση :/ και φοβαμαι ν το χρησιμοποιησω ως αντικαταστατο τυριου... υπαρχει κανενα φυτικο κασερι νηστισιμο ή φετα που να μπορειτε να μου προτεινετε απτο εμποριο? ευχαριστω

foxy vegan είπε...

Γεια σου Spookie Pookie. Από ότι γνωρίζω οι φέτες του εμπορίου που πωλούνται ως νηστίσιμες, δεν είναι βίγκαν, γιατί περιέχουν πρωτεΐνες γάλακτος. Επίσης, το ΚΟΛΙΟΣ κασέρι δεν είναι βίγκαν για τον ίδιο λόγο.

Τα μόνα βίγκαν τυριά που κυκλοφορούν στα ελληνικά σουπερμάρκετ είναι το Ευλογημένο, το VioFAST της εταιρείας VIOTROS & το Mama's. Το Ευλογημένο το βρίσκω συνήθως στον Γαλαξία, το Viofast στα σούπερ μάρκετ CarrefourΜαρινόπουλος. Ελπίζω να βοήθησα!

υγ. Το τόφου όντως δεν είναι υποκατάστατο τυριού, είναι μία κατηγορία τροφίμων από μόνο του και θέλει καλό μαρινάρισμα και μπαχαρικά για να του δώσεις την γεύση που θα σου αρέσει. Δεν είναι απαραίτητο να τρως τόφου αν είσαι βίγκαν. :)

Οι συνταγές που αγαπήσατε