Πέμπτη, 8 Μαΐου 2008

Βίγκαν Καρμπονάρα



Υλικά:
1. Πακέτο σπαγγέτι της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποιώ σπαγγέτι καλαμποκιού)

Για τη σάλτσα:
1. 1μιση κούπα γάλα καρύδας (ή αν θέλετε κρέμα γάλακτος σόγιας)
2. μισή κούπα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
3. μία κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
4. 1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό
5. 2 λουκάνικα σόγιας ψιλοκομμένα
6. αλάτι πιπέρι
7. 2 κουταλιές διατροφική μαγιά

Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφήνουμε στην άκρη. Τσιγαρίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα λουκάνικα σόγιας. Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει.

Γίνεται μούρλια!!! (και φυσικά μπορείτε να φτιάξετε μία παραλλαγή όπως σας αρέσει προσθέτοντας και άλλα λαχανικά ή μπαχαρικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: