Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008

Σαλάτα με φακές και μαύρα φασόλια


Yλικά για 4-6 μερίδες

Σαλάτα :
  • 2 κούπες μαύρα φασόλια βρασμένα
  • 2 κούπες βρασμένη φακή
  • 3/4 κούπας βρασμένο καλαμπόκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά (γλυκιά) ψιλοκομμένη
  • 1/4 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Για το ντρέσσινγκ (περίπου 3/4 της κούπας):
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας μηλόξυδο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε το ντρέσσινγκ :
Σε ένα βαζάκι συνδιάζουμε όλα τα υλικά. Καπακώνουμε και χτυπάμε καλά σαν σέικερ.
Για τη σαλάτα :
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδιάζουμε τα υλικά και το ντρέσσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν σερβίρουμε.
Συμβουλή: Αυτή η σαλάτα είναι ακόμη πιο νόστιμη την επόμενη ημέρα.

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το βιβλίο της Sarah Kramer, La Dolce Vegan!

2 σχόλια:

>Lina είπε...

αν πορσθέσεις και λίγο στάρι γίνεται γεύμα με τα όλα του =)

foxy vegan είπε...

Έχεις δίκιο Λίνα! Και ο συνδιασμός όλων είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνης!