1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8-10 μανιτάρια
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ταμάρι
1-3 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι μαύρο
2 κουτ. της σούπας αλεύρι
1 κούπα ζωμό λαχανικών
1 1/2 κούπες γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το ταμάρι, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει το φαγητό. Αρχίζουμε και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, μισή κούπα τη φορά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Ρίχνουμε το "γάλα" στη σούπα και αφήνουμε στη φωτιά για 8-10 λεπτά.
*Αυτή η σούπα είναι πάρα πολύ γρήγορη και αξίζει! Απίστευτα νόστιμη και θρεπτική (τα μανιτάρια είναι δώρο θεού για τον ανθρώπινο οργανισμό) ειδικά αν είναι χειμωνιάτικη η μέρα ή είστε άρρωστος/η. Όπως και να χει, θα την ευχαριστηθείτε!
Καλή όρεξη!
5 σχόλια:
τι είναιτο ταμάρι;
Γειά σου Λίνα. Ταμάρι είναι η σάλτσα σόγιας. Μπορείς να τη βρεις σε όλα τα βιολογικά καταστήματα. :-)
την έφτιαξα σήμερα, με διάφορα μανιτάρια, σούπερ! (κάτι έχω ακούσει να αποφεύγονται τα μανιτάρια όταν ειμαστε άρρωστοι, κάτι με τη μακροβιοτική δίαιτα, πρέπει να το ψάξω), ευχαριστώ για την ιδέα!
καλημέρα,
κι εγώ για το ταμάρι ήθελα να ρωτήσω.
Πάντως μπορούμε να το παραλέίψουμε, ή όχι;
Μπορείς να το παραλείψεις αλλά θα χάσεις αρκετά από τη γεύση. Το ταμάρι εξισορροπεί τη γεύση με το μπαλσάμικο.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Δημοσίευση σχολίου