Τάρτα Φράουλας



Υλικά

Για τη βάση: 
*1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικεν
*1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
*1/2 φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη
*1 1/2 κούπες κρύο νερό

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε καλά.Προσοχή με το νερό. Προσθέστε το σιγά σιγά μέχρις ώτου η ζύμη να είναι αρκετά υγρή και να πλάθεται, αλλά μην το παρακάνετε! Την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο και την απλώνετε σε μια φόρμα για τάρτες.Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς για 8 λεπτά.

Για τη γέμιση :
* 1/2 κούπα γλυκό γιαούρτι σόγιας (αυτό με τα φρούτα)
* 2 μπωλάκια φρέσκιες φράουλες
* 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
* 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
* 1/2 κούπα νερό

1. Λιώστε αρκετές φράουλες ώστε να γεμίζουν μία κούπα. Λιώστε τες με το πηρούνι ή στο μούλτι, για λίγο - να μην γίνουν νερό.
2. Σε μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε μέσα το νερό και τις λιωμένες φράουλες και ανακατεύουμε.
3. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να πάρει βράση. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά (μη καούμε κιόλας) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει και να μοιάζει με μαρμελάδα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
4. Ενώ κρυώνει η μαρμελάδα, απλώνουμε το γιαούρτι στη βάση που φτιάξαμε, προσπαθώντας να αποφύγουμε τα πλαϊνά της φόρμας. Από πάνω, τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες ως εξής. Κόβουμε τα κοτσανάκια τους και τις τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να στέκονται όρθιες. Μη ανησυχείτε αν δεν φαίνονται τέλεια γιατί η μαρμελάδα που μπαίνει από πάνω τα σκεπάζει όλα και γεμίζει τα κενά.
5. Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, τη περιχύνουμε πάνω στην τάρτα, και τη βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να δέσει πριν σερβίρουμε.

2 σχόλια:

>Lina είπε...

μμμμμ ενδιαφέρουσα συνταγή (και η εικόνα δνε πάει πίσως εδώ που τα λέμε), θα τη δοκιμάσω =)

foxy vegan είπε...

Εύχομαι να πετύχει!

Οι συνταγές που αγαπήσατε