Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007

Φαλαφελ (yeah!)



Υλικά για τα φάλαφελ:
1/2 κιλό ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
4-5 σκελίδες σκόρδο
Φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για τηγάνισμα


Μουσκεύουμε για 24 ώρες τα ρεβύθια (δεν τα βράζουμε).
1. Ψιλοκόβουμε όλα τα άλλα υλικά και τα περνάμε όλα μαζί (εκτός από την φρυγανιά) από μπλέντερ
2. Ρίχνουμε σταδιακά τριμμένη φρυγανιά μέχρι να πλάθονται σε κεφτεδάκια με ευκολία.
3. Τηγανίζονται σε μπόλικο λάδι
και φυσικά συνοδεύουμε με...

Υλικά για 2 κούπες

2 κούπες βρασμένα ρεβύθια
1 κουτ. της σούπας ταχίνι
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 κουτ. του γλυκού κύμινο 1
/4 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, κρακεράκια ή μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μέσα σε σάντουιτς. Αρέσει πολύ και στα παιδιά.



Η συνταγή για το χούμους είναι από το βιβλίο συνταγών Vegan Lunch Box της Jennifer McCann. H ίδια διατηρεί ένα πολύ όμορφο μπλογκ http://veganlunchbox.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: