Ογκρατέν με πατάτες και κέιλ

Μέσα στον πανικό της πανδημίας, η μαγειρική γίνεται κάτι σαν... διαλογισμός! Ειδικά όταν έχουμε την τύχη ο κήπος μας να παράγει πολλά καλούδια που αγαπάμε όπως το κέιλ. Ένα εύκολο πιάτο αλλά πολύ νόστιμο! Αν δεν έχετε διαθέσιμο κέιλ, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε σπανάκι. 


Υλικά για μία μικρή φόρμα (2-3 μερίδες) 

2 κούπες ψιλοκομμένο κέιλ
1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο 
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά 
2-3 μεγάλες πατάτες κομένες σε φετούλες 
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 
1/3 της κούπας τριμμένη φρυγανιά 
1/3 της κούπας φυτικό γάλα ή ή κρέμα γάλακτος 
1/2 κουταλάκι ρίγανη 
1/2 κουταλάκι βασιλικό
2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά
2 κουτ. της σούπας τριμμένο φυτικό τυρί 
αλάτι - πιπέρι ανάλογα τα γούστα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ατμομάγειρα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν (όχι όμως εντελώς). Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. 

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κέιλ, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαζί με τα μπαχαρικά για 2-3 λεπτά. 

Ρίχνουμε στη φόρμα την τριμμένη φρυγανιά ως βάση, και στρώνουμε τις φετούλες πατάτας. Από πάνω απλώνουμε το μίγμα κέιλ από το τηγάνι μας. Περιχύνουμε με το γάλα ή τη κρέμα γάλακτος, και τέλος πασπαλίζουμε από πάνω τη διατροφική μαγιά και το τυρί.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά :) 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε