Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Δροσερή Σαλάτα με Μαυρομάτικα και Ρόκα



Υλικά
3 κούπες βρασμένα μαυρομάτικα
1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
1 κούπα ψιλοκομμένη ρόκα
1 γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Για το ντρέσσινγκ:
1 κ.τ.γ. μουστάρδα
1 κ.τ.γ. λιωμένο σκόρδο
2 κ.τ.σ. μπαλσάμικο ξύδι ή μηλόξυδο
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.τ.γ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
1-2 κουταλιές νερό (αν χρειάζεται)

Σε ένα βαζάκι ετοιμάζουμε το ντρέσσινγκ και το χτυπάμε καλά.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα μαυρομάτικα, τη ρόκα, την πιπεριά, το κρεμμύδι μαζί με το ντρέσινγκ και αφήνουμε τελευταίο το αβοκάντο για να μην μας διαλυθεί. Ανακατεύουμε πρώτα καλά τη σαλάτα και το αβοκάντο το προσθέτουμε αμέσως πριν τη σερβίρουμε. Η σαλάτα αυτή τρώγεται ακόμη πιο ευχάριστα την επόμενη μέρα γιατί τη βοηθάει το μαρινάρισμα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: