Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Άγριο ρύζι με μωβ λάχανο και τζίντζερ

Το άγριο ρύζι έχει πολύ μεγαλύτερη θρεπτική αξία από το απλό άσπρο ρύζι. Έχει πολύ πρωτεΐνη, σίδηρο, φυτικές ίνες και μαγγάνιο. Σε συνδυασμό με το μωβ λάχανο που είναι σούπερ τροφή (περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη K, βιταμίνη B6, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο κ.α.), έχουμε ένα πολύ υγιεινό γεύμα με πολύ ξεχωριστή γεύση. 


Υλικά για 2 μερίδες
2 κούπες βρασμένο άγριο ρύζι
1/2 μωβ λάχανο ψιλοκομμένο
1 κ.τ.σ. λάδι καρύδας
1 1/2 κ.τ.γ. τζίντζερ σκόνη
1 κ.τ.γ. σάλτσα σόγιας
αλάτι πιπέρι

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες (συνήθως χρειάζεται γύρω στα 45 λεπτά).
Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε το λάδι καρύδας, τη σάλτσα σόγιας, και το τζίντζερ και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και σωτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για μερικά λεπτά μέχρι να πανιάσει το λάχανο. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, σκεπάζουμε για να απορροφήσει το ρύζι την τυχόν υγρασία για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Εγώ το σέρβιρα με τηγανητό τόφου (το έκοψα κυβάκια και το τηγάνισα σε λίγο ελαιόλαδο και σάλτσα σόγιας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: