Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Σπαγγέτι με ελαφρύ πέστο βασιλικού

Μου αρέσει πολύ το πέστο αλλά συνήθως το αποφεύγω γιατί έχει πάρα πολύ λάδι και ως συνέπεια αρκετές θερμίδες. Αυτή η εκδοχή χρησιμοποιεί αβοκάντο αλλά καθόλου ελαιόλαδο, έτσι το πιάτο θα είναι χορταστικό αλλά και χαμηλό σε λιπαρά (μόλις 4 γραμμάρια λίπους ανά κουταλιά πέστο). 


Υλικά για 1 κούπα πέστο:
1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
2 κούπες γεμάτες φύλλα βασιλικού
2 κ.τ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.τ.γ. λιωμένο σκόρδο
1/3 της κούπας κάσιους ανάλατα
Αλάτι/πιπέρι

Επεξεργαζόμαστε όλα τα υλικά στο μούλτι και σερβίρουμε με σπαγγέτι ή σαν αλοιφή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

2 σχόλια:

^.^ είπε...

I tried this ... is so good :) Love, cat.

foxy vegan είπε...

Oh so glad you liked it! :)