Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Ψητά ρεβύθια

Πρόσφατα σκεφτόμουν νέους τρόπους για τη χρήση οσπρίων όπως τα αγαπημένα μου ρεβύθια, και ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδα πολλές συνταγές για ψητά ρεβύθια. Έτσι ετοίμασα μία δική μου παραλλαγή για ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ.


Υλικά:

2 κούπες ρεβύθια, βρασμένα και στραγγισμένα
2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά
2 κουτ. του γλυκού λάδι
λίγη πάπρικα
αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' στους 180C. Μπορείτε να προσθέσετε και πολλά άλλα μπαχαρικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ξέρω ότι κάποιοι από τους φίλους τα προτιμούν πικάντικα.