Υλικά για 4 μερίδες
1 κ.τ.σ. φυστικέλαιο
2 κούπες ψιλοκομμένο κουνουπίδι
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
500 γρ τόφου
1 κ.τ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.τ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού (περίπου μισό λεμόνι)
2 κ.τ.σ. κάρυ
1/2 κ.τ.γ. τριμμένο κύμινο
1/4 της κούπας διατροφική μαγιά
1 μικρό καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
1/4 κ.τ.γ. αλάτι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Σωτάρουμε το κουνουπίδι στο λάδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να γίνεται καστανό. Προσθέτουμε νεράκι αν αρχίσει και στεγνώνει υπερβολικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη.
Τώρα ετοιμάζουμε τη βάση για τη φριτάτα. Πιέζουμε πολύ καλά το τόφου πάνω από το νεροχύτη να αποβάλλει όλο το νερό του. Έπειτα το τρίβουμε με τα χέρια μας μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ μέχρι να μοιάζει με τυρί ρικότα (περίπου για 3'). Προσθέτουμε στο τόφου και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμα το κουνουπίδι και το σκόρδο, τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 20 εκατοστά περίπου και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Το πιέζουμε καλά να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 20', μέχρι η φριτάτα να δέσει και να αρχίσει να γίνεται "χρυσή". Αφήνουμε να κρυώσει για 3', αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο: VEGAN BRUNCH της Isa Chandra Moskowitz
2 σχόλια:
Μπορεί να μην είμαι vegetarian αλλά η συνταγή σου για το κουνουπίδι μου άρεσε πολύ. Θα τη δοκιμάσω σίγουρα.
Να είσαι καλά! Η συνταγή είναι της Isa Moskowitz που είναι καταπληκτική βίγκαν μαγείρισσα!
Δημοσίευση σχολίου